29 Jun 2008

Ahhhhh [Ahhhhh]

Zadnja dva vikenda sem bil prisoten na trenerskem tečaju v Ljubljani. Bilo je malo naporno, predvsem zaradi vožnje gor in dol in pa zato, ker smo bili tam cele dneve, vročina in predvsem praktično 2 treninga dnevno (ja, imeli smo po 2 "treninga" - ki sta bila sicer na nivoju vaške rekreacije, kar se fizičnega napora tiče ampak tudi to je veliko če že dolgo nisi migal).

Ta seminar je bil pravi - srečal sem en kup starih znancev s katerimi smo gulili parkete, ko je košarka v Sloveniji še izgledala kot košarka. Miki Šporar, Andrej Božič, pa Jadranko Čovič in Ervin Dragšič (ta dva še migata v Mariboru)... Pravi frajerji.

Skratka - to kar bom danes opisal se je zgodilo na včerajšnji popoldanski seansi. Morali smo pripraviti obrambo proti coni. Razdeljeni smo bili v peterke, vsaka peterka je imela svojega trenerja, ki je moral razložit in prikazat določeno obrambo, njena pravila,.. Potem je na igrišče prišla druga peterka in "glumila" napad. Enim se je dalo bolj, drugim manj - mene so pa redno uvalili v "govna" :) Sicer mi ni bilo nič hudega, ker sem prav užival v basketu. Tako smo v enem trenutku na igrišču bili skupaj Miki, Božo, Čova in jaz + en od ostalih trenerjev. V napadu, proti coni. Če bi otroci videli kako se je to igralo. Pa ne da se zdaj nekaj hvalim ampak zavozlali smo obrambno peterko da niso vedeli kje je kdo in kaj tam počne. Hitre in ostre podaje na vedno pravo mesto, vedno prostemu igralcu, brez milimetra napora. Poezija bi rekel. Saj fizično mogoče res nismo več pravi (eni so se zredili, eni nimamo več kolen, enim se več ne da) ampak glava je prava. In kar je najpomembneje - IGRALI SMO SE! Bi bilo treba videti nas "starce" upokojene kako se smejimo in kako uživamo v podajah in igri. Če bi imel denar bi nas kupil, da odigramo eno sezono za čisti gušt.

Še ena anedota s tečaja. Prejšnji vikend smo imeli na sporedu ogled videoposnetka enega od seminarjev, ki ga je imel Zmago Sagadin. Zmago ima tak značilen glas - če se je enkrat zadrl nate ga boš prepoznal čez 100 let. In tako mi to gledamo in gledamo, v enem momentu Miki Šporar vstane in gre na WC. Hodi proti vratom, Zmago pa se na posnetku nekaj zadere v stilu "EJJJJJJJJJJJJJJ!!!!!!". Miki pa "KA 'EE??" Popadali smo po tleh od smeha. Miki je sicer rekel, da je to naredil nalašč (za foro, kar dokazuje da je zelo brihten), mi pa vseeno verjamemo da je nekaj tega ostalo v podzavesti in da se "trza na vsak dražljaj" :) Zmago je namreč bil Mikijev trener nekaj časa.

Še ena zadeva, ki mi je všeč na takih seminarjih - z veliko trenerji se navežejo kontakti, širi se "mreža" poznanstev kar nam bo samo koristilo.

Izjava dneva : Dean Smith : If you're going to make every game a matter of life or death, you're going to have a lot of problems. For one thing, you'll be dead a lot.

Internetna stran dneva : Free Hugs Campain

Video dneva :

No comments: